ZAŠTO ZOOBZONE®?

Zdravlje usne šupljine vrlo je važno za opće zdravlje i kvalitetu života. Ono predstavlja stanje bez karijesa, boli, oralne infekcije, propadanja i gubitka zuba te odsustvo drugih bolesti i poremećaja koji ograničavaju sposobnost pojedinca da grize, žvače, smije se, govori i dobro se osjeća. Ujedno pretpostavlja i ukupno psihičko i mentalno zadovoljstvo našim zubima i osmijehom.

Bolesti usta predstavljaju jedan od najčešćih zdravstvenih problema u svijetu. Zubni karijes i parodontitis najčešće su bolesti usne šupljine. Glavni uzročnik karijesa jest bakterijska fermentacija ugljikohidrata koja se pojavljuje na površini zuba, u zubnom plaku, što dovodi do demineralizacije tvrdog tkiva. Parodontitis nastaje kao kronični oblik gingivitisa, upale desni koju uzrokuju bakterije u zubnom kamencu.

Bolesti i infekcije mogu se spriječiti ako se prakticira pravilna higijena usne šupljine. Četkanje zuba najvažniji je način održavanja higijene usta pa je uloga zubne paste od iznimnog značaja. Zbog toga smo posebnu pažnju posvetili formulaciji zubne paste koja bi bila potpuno prirodna, a ujedno vrlo djelotvorna u borbi za zdrava usta. Zubna pasta Zoobzone® stoga je spoj znanosti i prirode, onoga što čovjek zna i onoga što nam priroda nudi. Smatramo da smo postigli najbolji omjer sastojaka za borbu protiv bolesti zuba i usta u cjelini.

Prirodno i zdravo

Pristup koji smo primijenili u izradi formulacija izuzetno je kompleksan. Od segmentacije zubnih pasti prema dobi i prema najčešćim dentalnim problemima, odabiru i određivanju količine aktivnih sastojaka do pronalaska prirodnih zamjena za sve komponente za koje ne želimo da se nađu u našim pastama. Nismo željeli u pasti imati ništa što može potencijalno opasno djelovati na zdravlje organizma.

Što je to zajedničko za sve naše zubne paste:

  • sve naše paste su bez parabena
  • sve naše paste su bez alkohola
  • sve naše paste su bez natrijeva lauril sulfata (SLS)
  • sve naše paste su bez umjetnih boja
  • sve naše paste su bez umjetnih aroma
  • sve naše paste su bez glutena
  • sve naše paste zaslađene su stevijom
  • sve naše paste sadržavaju inulin
  • sve naše paste sadržavaju visoki udio aktivnih sastojaka

Budući da zubne paste Zoobzone® sadržavaju visok udio aktivnih sastojaka koji suzbijaju bakterije, morali smo razmišljati i o očuvanju prirodne flore usne šupljine. Kako bi nakon pranja zuba potakli razmnožavanje „dobrihˮ bakterija u usnoj šupljini, dodali smo i tzv. hranu za njihov razvoj. Poznato je da na zdravlje usne šupljine najbolje djeluju bakterije iz skupine Lactobacillus te smo u zubne paste dodali inulin, prebiotik koji će potaknuti zdrave bakterije da se razmnože i održe floru naše usne šupljine. O njemu postoji niz istraživanja koja ukazuju na njegov pozitivan učinak i selektivno poticanje rasta i aktivnosti zdravih bakterija. Također je i utvrđeno da inulin povećava apsorpciju kalcija što pozitivno utječe na caklinu zuba. Sve naše zubne paste sadržavaju inulin dobiven prirodno, iz korijena biljke cikorije.

Kako bismo poslušali struku i pružili korisniku mogućnost izbora, napravili smo paste s fluorom i one bez njega. Za djecu stariju od 3 godine upotrebljavali smo koncentracije fluora prema preporukama Europske akademije za dječju stomatologiju (European Academy of Paediatric Dentistry) za dječje paste. Za one najmanje uklonili smo fluor iz paste kako roditelji ne bi morali brinuti hoće li njihovi mališani možda progutati najveći dio paste.

Zubne paste Zoobzone® povezuju ono najbolje što možemo dobiti od prirode sa znanstvenim pristupom te suvremenom tehnologijom. Napravili smo paste koje su ukusne, mirišljave, tehnološki usavršene i potpuno prirodne. Napravili smo paste koje očituju smjer u kojem današnji suvremeni čovjek razmišlja i želi živjeti. Prirodno, zdravo i napredno.

Tooth Friendly Zone