Different paste, not a copy – paste.

Budući da zubne paste Zoobzone® sadržavaju visok udio aktivnih sastojaka koji suzbijaju bakterije, morali smo razmišljati i o očuvanju prirodne flore usne šupljine. Kako bi nakon pranja zuba potakli razmnožavanje „dobrihˮ bakterija u usnoj šupljini, dodali smo i tzv. hranu za njihov razvoj. Poznato je da na zdravlje usne šupljine najbolje djeluju bakterije iz skupine Lactobacillus te smo u zubne paste dodali inulin, prebiotik koja će potaknuti zdrave bakterije da se razmnože i održe floru naše usne šupljine. O njemu postoji niz istraživanja koja ukazuju na njegov pozitivan učinak i selektivno poticanje rasta i aktivnosti zdravih bakterija. Također je i utvrđeno da inulin povećava apsorpciju kalcija što pozitivno utječe na caklinu zuba. Sve naše zubne paste sadržavaju inulin dobiven prirodno, iz korijena biljke cikorije.

Kako bismo poslušali struku i pružili korisniku mogućnost izbora, napravili smo paste s fluorom i one bez njega. Za djecu stariju od 3 godine upotrebljavali smo koncentracije fluora prema preporukama Europske akademije za dječju stomatologiju (European Academy of Paediatric Dentistry) za dječje paste. Za one najmanje uklonili smo fluor iz paste kako roditelji ne bi morali brinuti hoće li njihovi mališani možda progutati najveći dio paste.

Prirodne paste za zube

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco.